Wat is Match Director?

Match Director is een Excel werkboek voor biljartclubs met een maximum van 40 leden en is ontworpen en bedoeld voor onderlinge partijen maar vooral om het werk van de wedstrijdleider wat eenvoudiger te maken.

Match Director is gemaakt met het idee om binnen 15 minuten alle partijen samen te stellen die op een ochtend, middag, avond of dag gespeeld worden.
Aanleiding om Match Director te maken was het ‘verplichte’ of 'vergeten' afmelden te elimineren waardoor minder telefoontjes, eenvoudiger administratie en minder (t)huiswerk.

Minimaal Excel 2021 of Excel 365 moet geïnstalleerd zijn op de computer/laptop/Windows-tablet van de gebruiker om Match Director te kunnen gebruiken. De web versie van Excel 365 is niet geschikt omdat VBA in de web versie van Excel 365 niet aanwezig is en de macro’s om die reden hun werk niet kunnen doen.

Er is geprobeerd om Match Director intuïtief op te zetten maar voor alle zekerheid toch dit beknopte gidsje.

Download het Gidsje Match Director

Wat kan Match Director?

Match Director kan de uitslagen van 5 disciplines onderhouden tot maximaal 40 leden. Deze 5 disciplines kunnen naar eigen inzicht gebruikt en ingevuld worden. De cumulatieve uitslagen van de disciplines worden opgeslagen alsmede de uitslagen van alle partijen van elke discipline.

De leden van de club kunnen deelnemer zijn van één of meer disciplines. Zo wordt het voor de wedstrijdleider eenvoudig om leden die verschillende disciplines willen spelen deze te administreren. Ook kan men deze 5 disciplines gebruiken om bijvoorbeeld de ene week Libre spelen en de andere week Bandstoten of 3-Banden.
Het bijhouden van de administratie blijft in alle gevallen hetzelfde.

Het samenstellen van partijen is eenvoudig, men kan kiezen uit de lijst van de nog te spelen partijen of men kan zoeken naar een specifieke partij. Bij de eerste partij ronde kan er automatisch een arbiter/schrijver worden toegevoegd. De arbiter/schrijver wordt gekozen uit een van de deelnemende leden.

Ook is het mogelijk om een reserve lid toe te voegen. Dit reserve lid zal niet zichtbaar zijn in de competitie partijen en uitslagen totdat dit lid geactiveerd wordt.
Match Director is zonder restrictie geheel gratis te gebruiken inclusief de gebruiksaanwijzing!

Ben je geïnteresseerd in Match Director?

Even een mailtje met je verzoek naar Henny; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download het Gidsje Match Director

 

Scoreborden

Hieronder vind je afbeeldingen van 5 scoreborden die vanaf een computer of laptop naar een video projector (Beamer) of TV gestreamd of gecast kunnen worden. Een gewoon HDMI-kabeltje werkt ook uitstekend. Attractief om eens te gebruiken bij een 'belangrijke' onderlinge partij of standaard te gebruiken bij onderlinge 3-Banden partijen. Vooral het 3-Banden survivalbord is erg uitgebreid en eenvoudig te bedienen.
Wat je nodig hebt is Excel vanaf 2021 of Excel 365.

Mocht je interesse hebben in een van de scoreborden stuur dan even een mailtje met je verzoek naar Henny; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Dan ga ik regelen hoe het scorebord in jouw bezit komt met daarbij uitleg over het gebruik van het scorebord.

Deze borden zijn zonder restrictie geheel gratis te gebruiken inclusief de gebruiksaanwijzing!

1. Standaard voor 2 spelers:

       

2. Voor 3 spelers:

           

3. Voor 4 spelers: 

       

4. Voor 2 Teams:

       

5. Voor 3-Banden Survival