Nova Vita

 

Speelavond: donderdag

Nova Vita is van oorsprong een Heiloose biljartclub die in 1970 speelde in het etablissement “De rustende jager” in Heiloo.
De zoon van de herbergier, Bram Brouwer, was één van de oprichters. Hij speelde toen al als enige het kaderspel.
Toen het café ophield te bestaan heeft de club een zwervend bestaan geleid maar is springlevend gebleven. Na wat omzwervingen zijn de biljarters uiteindelijk neergestreken in het biljarthome aan de Lorentzstraat in Alkmaar.
Nova Vita heeft altijd een zeer geschakeerd gezelschap gekend van serieuze biljarters. Ieder lid speelt tegen alle andere leden een aantal caramboles dat bij zijn niveau past.
De club kent bijna alle klassen van libre tot kader.
De vele kaderspelers die lid zijn geweest van de club hebben er voor gezorgd dat de andere leden hun spelstijl hebben kunnen verbeteren. Nog steeds is de insteek van de vereniging te streven naar een verbetering van de techniek van het spel.
Waar het maar mogelijk is worden (nieuwe) leden begeleid om hun spel te optimaliseren.
Naast de serieuze benadering van de biljartsport vinden alle spelers gezelligheid een belangrijke factor voor de clubavond die op donderdag gehouden wordt.
In de praktijk betekent dit, dat er van 19.00 uur tot ongeveer 23.00 uur gespeeld wordt.
In de contributie is ook de aansluiting bij de Koninklijke Nederlandse Biljartbond.
Aansluiting bij de bond is echter niet vereist.

Wie zich wil aansluiten bij biljartclub Nova Vita of informatie, kan zich in verbinding stellen met G.J. Piersma tel: 072-5334740, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.